Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

Anti-ACTA

Το internet αριθμεί 15-20 χρόνια σοβαρής ύπαρξης κατά την διάρκεια της οποίας αποτέλεσε δίοδο εκμάθησης δια μέσου επικοινωνίας με τον συνάνθρωπό μας. Είναι κατά βάση ένα εργαλείο απελευθέρωσης του νου, διότι το ισχυρότερο όπλο της προπαγάνδας του ελέγχου των μαζών -ο μονόλογος- απουσιάζει πλήρως. Ποτέ άλλοτε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν υπήρξε τέτοια πολιτιστική και πνευματική αφύπνιση στο ανθρώπινο γένος. Αυτό καταδεικνύει ότι η επικοινωνία μεταξύ μας -ανεξαρτήτως του περιεχομένου της, της πληθώρας/ποικιλίας απόψεων ή "σοβαρότητας" της- είναι ωφέλιμη και αναγκαία
.
... Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.


 Κάπου εδώ έρχεται η νέα συμφωνία ACTA καμουφλαρισμένη υπό το πέπλο του εμπορικού χαρακτήρα να μας ασκήσει βέτο και να φιμώσει αυτήν την ελεύθερη επικοινωνία. Ναι, στην αρχή μοιάζει σαν να είναι μια απόπειρα καταστροφής της έννοιας του p2p (http://el.wikipedia.org/wiki/​Peer-to-peer) αλλά ο βαθμός ελευθερίας που δίνεται στους έχοντες τον έλεγχο αυτής της συμφωνίας, είναι εφάμιλλος του ελέγχου ενός σκοινιού που βαστάει την λεπίδα της γκιλοτίνας. Μαντέψτε ποιανού ο λαιμός βρίσκεται από κάτω... Και έπειτα ας αναλογιστούμε ότι οι κύριοι σχεδιαστές μιας διασφράγισης ηλεκτρονικού ελέγχου, έχουν θυσιάσει το ήθος και την ανθρωπιά τους πολύ πριν θυσιάσουν ανθρώπινες ζωές για να πετύχουν τον ίδιο στόχο εκτός διαδικτύου.

Το πληκτρολόγιο είναι η νέα Μολότοφ. Η σκέψεις μας είναι το στουπί και η βενζίνη και η φλόγα είναι η θέληση για ελευθερία του λόγου. Για μόρφωση και επικοινωνία. Μπείτε στα blogs. Φτιάξτε δικά σας και μοιραστείτε τις απόψεις σας. Μάχη σε κάθε γωνιά του διαδικτύου!

"...και επαναλάβατε μετά από εμένα: Είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου